Fot. Shutterstock / maxbelchenko

Materiał promocyjny

Twój przepis może trafić na piknikowe salony. Zgłoś swoją recepturę (swój przepis) i zostań bohaterem letnich spotkań pod gołym niebem

Koc rozłożony w cieniu drzew, zapach świeżych ziół unoszący się w powietrzu, śmiech dzieci biegających po trawie – lato smakuje najlepiej właśnie podczas pikniku. W takim klimacie rozgrywa się Konkurs Chili Zet, który zachęca do wspólnego gotowania, dzielenia się smakami i celebrowania małych radości. To nie tylko kulinarna rywalizacja, ale przede wszystkim pretekst, by być razem – blisko natury, blisko siebie.

Piknik, słońce, lekki wiatr i aromaty, które kuszą podniebienie. Czy jest coś lepszego, by celebrować lato? Ciepłe dni i beztroskie popołudnia to idealny czas, by zabrać kosz pełen smakołyków, rozłożyć koc na trawie i delektować się chwilą. A nic nie smakuje w takich momentach lepiej niż dania, które są lekkie, kolorowe i przygotowane z sercem. Najlepiej z dodatkiem serów Arla Apetina, które od lat wzbogacają kuchnię o wyjątkowy, kremowy smak.

Nadchodzący sezon, to sezon świeżości i prostoty, kiedy mniej znaczy więcej. Królują w nim warzywa prosto z ogródka, owoce pachnące słońcem i przyprawy, które w towarzystwie Apetiny tworzą harmonijną, smakowitą całość. To właśnie teraz gotowanie przestaje być obowiązkiem, a staje się czystą przyjemnością i formą twórczego wyrażania siebie.

Konkurs Apetyczny Piknik

Dlatego jeśli kochasz gotować, próbować nowych rzeczy i dzielić się jedzeniem z bliskimi, koniecznie weź udział w konkursie Chilli Zet i Arla Apetina – Apetyczny Piknik. Wystarczy wejść na chillizet.pl, przesłać autorski przepis na letnie danie piknikowe i. grać o nagrodę. Pięciu autorów najlepszych dań otrzyma po 1000 zł, a ich receptury zostaną opublikowane na rozmowyapetyczne.gazeta.pl. To świetna okazja, by zabłysnąć kulinarnie i zainspirować innych swoimi pomysłami.

Nie musisz być profesjonalnym kucharzem. Wystarczy pasja i odrobina wyobraźni. Letnia kuchnia kocha kreatywność i prostotę. Sałatki z warzywami i Apetiną, wrapy z hummusem i ziołami, grillowane szaszłyki z dodatkiem kremowego sera. To wszystko brzmi nie tylko pysznie, ale też idealnie wpisuje się w klimat beztroskich pikników. A co najważniejsze, są to dania, które pokochasz od pierwszego kęsa i z przyjemnością przygotujesz ponownie. Piknik pod chmurką to również czas spędzony z bliskimi. To rozmowy bez pośpiechu, wspólny śmiech i radość z drobiazgów.

Mateusz Gessler, znany kucharz i ambasador konkursu, zachęca do udziału – Graj w konkursie Apetyczny Piknik z Arla Apetina! Gotowanie to sposób na wyrażenie siebie i dzielenie się emocjami. Niech twoje letnie danie stanie się inspiracją dla innych. Pokaż, że piknikowe jedzenie może być smaczne, piękne i wyjątkowe.

Arla Apetina – wyjątkowa różnorodność

Apetina to produkty, które idealnie wpisują się w letni klimat – lekkie, aksamitne, uniwersalne. Świetnie sprawdzają się jako składniki sałatek, kanapek, koreczków czy nawet słodko-słonych przekąsek. Dzięki nim każdy piknik nabierze charakteru i smaku, którego nie sposób zapomnieć.

Zatem jeśli marzy ci się kulinarna przygoda, chcesz zaskoczyć znajomych wyjątkowym daniem i poczuć prawdziwy smak lata – nie zwlekaj. Otwórz lodówkę, sięgnij po Apetinę, daj się ponieść letnim inspiracjom i weź udział w konkursie. Bo nie ma nic lepszego niż apetyczny piknik w towarzystwie dobrego jedzenia, ludzi, których kochasz i smaków, które zostają na dłużej.

Wejdź na chillizet.pl, wyślij swój przepis i odkryj, jak apetycznie może smakować lato.

Materiał promocyjny marki Arla Apetina.

Reklama